Ми навчаємо! Школа бариста від Київської Міської Ростерії

Administrator

Ми навчаємо! Школа бариста від Київської Міської Ростерії:
КУРС «БАЗОВИЙ»
Програма курсу:
1. Обладнання:
Будова кавомашини і кавомолки. Догляд за обладнанням. Оптимальний асортимент посуду для бариста, властивості і характеристики.
2. Кава:
Шлях кавового зерна. Походження, збір, обробка та обсмажування. Умови та термін зберігання, правила поводження з кавовим зерном, основні вимоги зовнішнього вигляду і смаку кави.
3. Вода:
Властивості і якості води для приготування еспресо.
4. Кавомолка:
Структура і характеристики. Помел для ідеального еспресо. Налаштування кавомолки та утрамбовка (темпінг).
4. Практичні заняття:
Основні характеристики еспресо. Практичні заняття.
5. Лате-арт:
Основні напрямки, базові навички. Збивання молока. Капучино, латте. Практичні заняття.

Тривалість: 1 день / 5 годин
Вартість: 1600 грн з людини, 2700 грн за двох.
У вартість включено навчання і всі витратні матеріали. Клас обладнаний усіма необхідними аксесуарами та обладнанням.

Share this
Related articles:

Arabica and robusta

Arabica and Robusta: what's the difference? Everyone is used to thinking that arabica is a type of coffee, but this is fundamentally wrong. Let's first understand what the concept of "type" is.

More details

Coffee variety course

Coffee Variety Course When it comes to wines, no one has questions about varieties. Everyone knows what a merlot or chardonnay is. However, in the coffee world, the situation is somewhat different. You may know what a Geisha is, but will you name the differences between Bourbon and Typica? And why is this even important?

More details

Roasting

Roasting coffee for espresso and an alternative. Is there any difference?

More details

Grain size and taste

50 years ago, when no one had heard of the specialty-coffee, and the issues of taste were not paid as much attention as today, coffee people decided that more is better. Until now, we pay more for Kenya AA or India Plantation AA than for Kenya AB or India Plantation AB, and we pay more for maragojeeps. How does this correspond to the taste realities of today?

More details

The structure of coffee cherry

The coffee cherry consists of 4 main layers: the grain, covered with silver peel , parchment sheath, covered with gluten (mucilage), and pulp (pulp). Let's talk about each of these layers.

More details
Contact us