Що таке ростерія кави?
Ростерія кави — це унікальний простір, де народжуються справжні кавові шедеври.
Звичайна кав’ярня зазвичай фокусується на приготуванні кавових напоїв з використанням вже обсмажених зерен, приділяючи увагу приготуванню та подачі.
Ростерія ж пропонує скуштувати та придбати різноманітні сорти зерен, які обсмажуються на місці та навчитись варити ідеальну каву.

Основи меню
В меню Ростерії можна знайти різні види кави, від моно-сортів, купажів до ексклюзивних варіантів.
Вирощена на певній плантації або в конкретному регіоні Single-origin кава відрізняється унікальними смаковими характеристиками, які дуже залежать від клімату та методів вирощування.
Купажі зерен з різних регіонів, різних сортів або методів обробки дозволяють створювати збалансовані смаки, поєднуючи кращі властивості різних видів кави.
Ростерія також може запропонувати ексклюзивні сорти або види зерен оброблені нетрадиційними методами.
Зерно найдовше зберігає свіжість, а також лишає свободу у методі приготування, але для Вашої зручності Ви можете придбати і мелену каву ступеню помелу відповідного Вашому методу заварювання.
У нас Ви можете випити чашку обраної зернової кави, переконатись, що саме її хочете взяти додому, і гарантовано придбати продукт, який даруватиме насолоду, де б Ви його не споживали.
Ростерія експериментує з методами приготування, такими як V60, Chemex, Aeropress тощо, організовує дегустації, майстер-класи, навчає кавовому мистецтву своїх клієнтів.
Унікальний досвід та враження після відвідування Ростерії обов’язково вплинуть на Ваші кавові вподобання.

Смакові профілі та ноти
У кожного виду кави є свій характерний смаковий профіль, який проявляється найяскравіше при першому ковтку. Цю унікальну комбінацію ароматів і смакових відтінків зазначають в меню. Проте Ви можете відкрити для себе нові асоціації, знаходячи в каві щось знайоме, близьке — можливо, аромат свіжого хліба чи смак літа. Варто лише трохи замислитись і дати волю фантазії, щоб кожен смак розповів свою особливу історію.
Існує велика палітра смакових нот. Це можуть бути фрукти, квіти, горіхи, шоколад, прянощі, какао і навіть овочі. Вони виникають як результат низки умов та процесів, як то походження, терруар, ботанічний різновид, метод обробки зерен, обсмажування.
Вплив ступеня обсмажування на смак можна розділити на три основні категорії:
• Світле – найкраще підходить для альтернативних методів заварювання кави, таких як фільтр, аеропрес, турка, гейзер, або навіть просто у чашці. Такий рівень обсмаження зберігає яскраву кислотність та фруктові ноти, надаючи напою легкість та свіжість.
• Середнє – ідеальний варіант для еспресо. В результаті такого обсмаження кава набуває збалансованого смаку: не надто кислотного, з добре розкритими ензимними нотами. Це забезпечує гармонійний напій, що підходить для щоденного споживання.
• Темне – коли обсмаження заходить глибше в процес карамелізації. Це дозволяє прибрати кислинку, зробивши напій більш щільним, і відкриває смаки карамелізації, такі як какао, шоколад чи карамель, створюючи насичений і глибокий смаковий профіль.
Напої та способи приготування
Меню Ростерії включає класичні кавові напої.
Еспресо, капучино, лате та фільтр-кава готуються з дотриманням традиційних технологій та ідеальних пропорцій, щоб кожен ковток був бездоганним.
Вибір молока – на ваш смак: коров’яче або рослинне – ми підготували варіанти для кожного.
А тим, хто шукає альтернативу, ми пропонуємо натуральне 100% какао – ідеальний вибір для любителів теплих напоїв без кофеїну.
Додаткові послуги
Ростерія – це можливість отримати весь спектр кавових послуг в одному місці.
Зануритись ще глибше допоможуть майстер-класи з кавоваріння, під час яких відвідувачі можуть дізнатись більше про приготування та вдосконалити свої навички.
Школа бариста від Ростерії допоможе розпочати свій професійний шлях. Під час навчання Вас ознайомлять з процесом обсмажування та впливом різних методів на смак, навчать всім тонкощам приготування різноманітних кавових напоїв, правильному заварюванню еспресо, лате-арт, та альтернативним методам приготування, таким як V60, аеропрес чи кемекс. Дегустація різних сортів допоможе навчитися визначати смакові ноти та якість кави.
У нас Ви можете придбати дегустаційні набори з різних сортів, які дозволяють порівняти та знайти улюблений смак, або експериментувати поєднуючи різні види кави, а також популярні подарункові набори.
Мерч Ростерії — це можливість взяти додому краплину її атмосфери. У нашому асортименті ви знайдете фірмові кружки, турки та інші стильні та практичні аксесуари для приготування кавових напоїв вдома, які додадуть елегантності та затишку кожному вашому ранку.
Як обрати каву з меню?
Новачкам найкраще почати з купажів або моно-сортів середнього ступеню обсмажування, щоб поступово знайти для себе ідеальний смак.
Якщо ви любите фруктові аромати, спробуйте каву з легким обсмаженням, наприклад, з Ефіопії чи Кенії. Вона буде мати яскраві цитрусові або ягідні нотки. Кава з темним обсмажуванням має більш виражені гіркі, карамельні, шоколадні або навіть димні нотки. Вона підходить тим, хто любить більш насичений і інтенсивний смак.
Пришвидшити пошуки ідеальної чашки можуть кваліфіковані співробітники нашої Ростерії. Що саме Вас приваблює в каві: кислинка, гірчинка? Яким методом плануєте заварювати каву? Лише кілька питань, і Ви замружуючись смакуєте своєю кавою.
Якщо ж ви досвідчений кавоман, то не бійтеся експериментувати з унікальними сортами та різними способами обсмаження, адже це дасть вам можливість відкривати нові смакові горизонти.
Для досвідчених кавоманів, які вже спробували основні сорти, експерименти з кавою з рідкісних регіонів можуть стати захоплюючим досвідом.
Ми маємо для Вас мікролоти зерен оброблених експериментальними методами, такими як thermal shock, nitrogen fermentation і т.і., завдяки яким розкриваються унікальні смакові характеристики кави.

Чому варто відвідати ростерію?
Прямі поставки зерен від фермерів або постачальників. Замість масового імпорту через посередників, ви отримуєте доступ до ексклюзивних сортів зерен, які було вирощено з любов’ю та увагою.
Ви маєте можливість поговорити з людьми, які знаються на каві на професійному рівні. Бариста можуть поділитися своїми секретами приготування ідеальної чашки, а обсмажувачі розкажуть про методи обробки та вибір кави під Ваш смак.
Різноманітні заходи, на яких можна спробувати нові сорти, порівняти різні методи обсмажування або бути серед перших, хто спробує новий врожай, дають змогу не лише дізнатися більше про каву, але й зануритись в атмосферу кавової культури.

Відгуки клієнтів
Згідно відгуків клієнтів найпопулярнішим напоєм Ростерії є капучино, а найпопулярнішою кавою – арабіка Бразилія Сантос, Ефіопія Єргачефе, Колумбія Монтебланка.
Використання високоякісних інгредієнтів та унікальних сортів створює відчуття ексклюзивності. Клієнти цінують свіжість і смакові якості продукції.
Привітний та професійний сервіс додає відчуття залученості. Меню Ростерії, яке супроводжується професійним обслуговуванням, допомагає створити атмосферу довіри та комфорту. Клієнти повертаються не лише заради кави, а й через позитивний досвід спілкування з бариста та персоналом.

Висновок
Для того, щоб отримати максимальне задоволення від першого візиту до нашої кав’ярні, скористайтесь допомогою бариста, який підбере варіант з урахуванням Ваших смакових уподобань.
Спробуйте еспресо або фільтр-каву, чистий смак свіжообсмажених зерен. Оберіть супутні товари, щоб відтворити атмосферу та професійну якість напою вдома.
Ростерія задає стандарт смаку та сервісу. Це простір, де кожен напій — це нове відкриття, а кожен візит — можливість дізнатися більше про кавову культуру, відчути нові аромати та текстури.