Матча

На одну порцію беремо 2 грами порошку матчі, 90 мл води температурою 80 градусів (температура має значення, щоб не перезаварити і не зробити напій гірким). Матчу заливаємо водою та збиваємо тим, що є під рукою (вінчиком, капучінатором, виделкою, або у термокружці, шейкері тощо) п’ємо одразу після приготування, при бажанні додаємо...

Як приготувати каву в дріпі?

Підігрійте воду до 92-96°C. Не допускайте кипіння води, оскільки це може негативно вплинути на смакові характеристики напою. Поки вода гріється, приготуйте дріп пакет до заварювання: дістаньте його з герметичної пластикової упаковки, відірвіть верхню частинку дріпа по лінії перфорації, щоб відкрити його, після цього встановіть дріп на чашку за допомогою картонних...

В чашці

Обсмажування: світле / середнє. Помел: більше середнього (градація кавомолки 3 – 3,5). Співвідношення кави до води: кава – 6 г (2 чайні ложки), вода – 100 мл. Залити каву у чашці водою температурою 90 – 95 градусів, почекати 4 хвилини. Зламати пінкоподібну скоринку з меленої кави, яка утворилася на поверхні напою і...

Колд Брю

Обсмажування: світле.Помел: крупний (градація кавомолки 4,5 – 5,5).Співвідношення кави до води: кава – 10 г, вода – 90 мл.Температура: холодна вода.Час настоювання: 4 – 8 годин.Подрібнену каву помістіть всередину ємності, в якій будете її готувати, залийте холодною водою, перемішати. Закрийте ємність кришкою і поставте в холодильник на 3 – 6...

Фільтр-кавомашина

Обсмажування: світле.Помел: крупний (градація кавомолки 4,5 – 5).Співвідношення кави до води: кава – 60 г, вода – на 1 л.Якщо кавомашина розрахована на приготування одної чашки кави 100 – 150 мл, то беріть 6 – 9 г кави (2 – 3 чайні ложки).Залийте воду у резервуар для води. Засипте каву...

Крапельна домашня кавоварка

Обсмажування: світле / середнє. У фільтр засипати мелену каву (прибл. 1-2-3 чайні ложки на 180 мл води на одну чашку). Кількість кави можна коригувати в залежності від того, наскільки міцну каву ви хочете отримати. Оптимальне співвідношення кави до води – 1:15. Наливаємо свіжу воду в резервуар. Закриваємо кришку, встановлюємо чашку...

Аеропрес

Обсмажування: світле.Помел: більше середнього (градація кавомолки 3 – 3,5).Рецепт: 18 г (5 чайних ложок) кави на 220 г води.Температура води 90 – 95 градусів.Насипати каву в відповідний резервуар аеропреса. Залити водою, ретельно перемішати лопаткою. На першій хвилині заварювання закрити кришкою з паперовим фільтром і починати рівномірний процес продавлювання впродовж 30...

Домашна рожкова кавомашина

Обсмажування: середнє / темне.Помел: дрібний (градація кавомолки 1,5-2).Співвідношення кави до води: одна частина меленої кави до двох частин води, відповідно кави – 10 г, води – 20 мл.Температура заварювання 90 – 95 градусів.Час заварювання: 24 – 28 секунд.

Пуровер (воронка)

Обсмажування: світле.Помел: крупний (градація кавомолки 4,5 – 5,5).Чим більший об'єм заварювання напою, тим крупніше помел.Співвідношення кави до води: кава – 60 г, вода – на 1 л.Температура: 92 – 95 градуси. Час заварювання: 2 – 2 хв 30 сек.

Гейзерна кавоварка (Мока)

Обсмажування: світле / середнє.Помел: середній (градація кавомолки 2,5 – 3).Контейнер для кави заповнюється повністю, злегка притискаючи. Резервуар для води наповнюється до зворотього клапана.Готувати на середньому вогні доки вся вода не пройде через каву у верхній резервуар.Час приготування: 2 – 2 хв 30 сек.